1.8.13

Καλή στοιχηματική σεζόν να έχουμε. Εγώ πιστεύω πως με την έναρξη των αγγλικών πρωταθλημάτων, έστω και των μικρών κατηγοριών, ανοίγει κι επίσημα η αυλαία της νέας σεζόν. Άλλωστε τη σημασία των αγγλικών πρωταθλημάτων, οτιδήποτε κι αν πιστεύει κάποιος γι’ αυτά, αποδεικνύει κι η μείωση της κίνησης στο στοίχημα, όταν αυτά ολοκληρώνονται στο τέλος Απριλίου ή στις αρχές του Μαΐου. Τότε πέφτει κι η κίνηση στο στοίχημα, ανεξάρτητα από το αν το κουπόνι εξακολουθεί να έχει πάρα πολλούς αγώνες από άλλες διοργανώσεις.

Σκοπός όμως του σημερινού σημειώματος δεν είναι η… αξία των αγώνων των αγγλικών πρωταθλημάτων στο κουπόνι του στοιχήματος, αλλά ορισμένες σκέψεις που εγώ έχω κάνει και που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ενόψει λοιπόν της έναρξης της φετινής σεζόν, θα ξεκινήσω από τους αγώνες της Παρασκευής του ποδοσφαιρικού κουπονιού του στοιχήματος. Με πραγματική έκπληξη βλέπω να περιλαμβάνονται σε αυτό αγώνες από το πρωτάθλημα της Β΄ Ολλανδίας, ενός πραγματικά «αστείου» και συγχωρήστε μου το χαρακτηρισμό, πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος από το οποίο κατ’ αρχάς δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα. Κι από την άλλη πλευρά, το εν λόγω πρωτάθλημα χωρίζεται σε περιόδους των οκτώ αγωνιστικών η κάθε μία και η πρώτη ομάδα κάθε περιόδου (οκτώ αγωνιστικών) εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα πλέι – οφ. Με λίγα λόγια, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος του υποβιβασμού, αν κάποια ομάδα τερματίσει πρώτη σε κάποια περίοδο και δει στη συνέχεια πως δεν προλαβαίνει την πρώτη θέση που οδηγεί στην αυτόματη άνοδο, στη συνέχεια… «αμολάει αετό»! Από την άλλη πλευρά, την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει την αυλαία του το πρωτάθλημα της Γ΄ Γαλλίας. Ένα πρωτάθλημα με ξεκάθαρους κανόνες για το πόσες ομάδες ανεβαίνουν στην Β΄ Κατηγορία, με το πόσες υποβιβάζονται και κυρίως, ένα πρωτάθλημα του οποίου οι αγώνες γίνονται κάθε Παρασκευή, σχεδόν όλοι την ίδια ώρα (στις 9 η ώρα το βράδυ ώρα Ελλάδας). Αν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των αγώνων που περιλαμβάνει το κουπόνι του στοιχήματος, καλό θα ήταν να αντικατασταθεί το «αστείο» πρωτάθλημα της Β΄ Ολλανδίας με αυτό του πρωταθλήματος της Γ΄ Γαλλίας. Εννέα – δέκα αγώνες του ίδιου πρωταθλήματος την Παρασκευή το βράδυ, αποτελεί ασφαλώς καλύτερη επιλογή για τους Παίκτες, από ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Β΄ Ολλανδίας.

Επίσης, μία άλλη απλή παρατήρηση. Κάθε Σάββατο, υπάρχει ένα κενό μέχρι την έναρξη των αγγλικών αγώνων στις πέντε η ώρα το απόγευμα. Αυτό το στοιχηματικό κενό μπορεί να καλυφτεί άνετα με τους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Γερμανίας που η συντριπτική πλειοψηφία τους ξεκινάει στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Έτσι, μπορούν οι Παίκτες, όσοι το επιθυμούν φυσικά, να παίξουν το κατιτίς τους μέχρι τις πέντε η ώρα που αρχίζει το βασικό στοιχηματικό πρόγραμμα με τους αγγλικούς και σκωτσέζικους αγώνες. Κι εδώ να σημειώσω ακόμη δύο πράγματα. Κατ΄ αρχάς μην σας προκαλεί έκπληξη το ότι προτείνω να μπουν στο κουπόνι του στοιχήματος αγώνες από πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών όπως είναι η Γ΄ Γαλλίας και η Γ΄ Γερμανίας. Εδώ μπορούμε και στοιχηματίζουμε στην… πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας (Κόνφερενς ή Ερασιτεχνική) και στην τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας (Γ΄ Σκωτίας), γιατί να μην μπορούμε να παίξουμε στους αγώνες της Γ΄ Κατηγορίας του γαλλικού και του γερμανικού πρωταθλήματος; Κι αν για το Σάββατο υπάρχει η δικαιολογία πως το πρόγραμμα είναι γεμάτο από αγώνες κι ίσως να μην αποτελεί άμεση ανάγκη η πρόσθεση κι άλλων αγώνων, έστω κι αν αυτοί καλύπτουν το κενό 3 με 5 το απόγευμα, για την Παρασκευή δεν υπάρχει δικαιολογία. Να φύγει η Β΄ Ολλανδίας (αν δεν υπάρχει χώρος στο κουπόνι και γι’ άλλους αγώνες) και να μπει στη θέση της η Γ΄ Γαλλίας. Εννέα – δέκα αγώνες που γίνονται την ίδια ώρα, σε πολύ καλή στοιχηματική ώρα από το ίδιο πρωτάθλημα κι όχι από αυτό της Β΄ Ολλανδίας που οι περισσότερες ομάδες παίζουν κυριολεκτικά για την… πλάκα τους.

Αυτά για το κουπόνι του στοιχήματος. Πλησιάζει και η έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Κι εδώ θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή, καθώς μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι παρεξηγημένο, όμως δεν έχει πάψει να προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου, πόσω μάλλον τώρα που θα διεξαχθεί με δεκαοκτώ ομάδες. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως δεν χρειάζονται υπερβολές στο στοίχημα. Κάτι στοιχήματα που παίζουν οι ξένες εταιρίες για το ποια ομάδα π.χ. θα κάνει τη σέντρα ή για το ποια θα κερδίσει το πρώτο αράουτ, δεν είναι για παίκτες του στοιχήματος. Είναι για φίλους της ρουλέτας. Όμως, υπάρχουν κάποιων ειδών στοιχήματα που δεν βασίζονται μόνο στην τύχη, αλλά έχουν κι αυτό που θέλουμε εμείς οι Παίκτες του στοιχήματος, δηλαδή την μελέτη. Για παράδειγμα, αυτό το διάστημα που χρειαζόταν να ενημερωθώ από τον αγγλικό Τύπο για τις εξελίξεις στις αγγλικές ομάδες, παρατήρησα πως στην Αγγλία παίζονται στοιχήματα που θα είχαν σίγουρα μεγάλη επιτυχία, αν παίζονταν εδώ στην Ελλάδα, για το ελληνικό πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, με πόσους βαθμούς διαφορά θα πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη (στοίχημα με χάντικαπ), ποια ομάδα θα έρθει πρώτη πίσω από τα δύο – τρία φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, ποιος προπονητής θα απολυθεί πρώτος(!) κι άλλα πολλά, επαναλαμβάνω, στοιχήματα που δεν βασίζονται μόνο στην τύχη, αλλά θέλουν και την απαραίτητη μελέτη και φυσικά και την μαντεψιά που λέμε στη γλώσσα μας εμείς οι Παίκτες.

Είναι γεγονός και το πιστεύουμε σχεδόν όλοι πως τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ κι ειδικά το στοίχημα πως χρειάζονται ένα λίφτινγκ, μία ανανέωση με στόχο να γίνουν πιο ελκυστικά. Εγώ προτείνω λύσεις χωρίς να ξεφεύγουν από τις ιδέες που έχω γύρω κι από το στοίχημα κι από τον ΟΠΑΠ. Η μαγική συνταγή είναι υγιή πρακτορεία με πελάτες υγιείς παίκτες σε μία υγιή στοιχηματική ατμόσφαιρα. Είναι στο χέρι του ΟΠΑΠ να φτιάξει ακόμη περισσότερο τα παιχνίδια. Δεν θέλουμε στοιχήματα για το αν την ώρα του αγώνα θα φυσάει Νοτιάς ή Βοριάς! Αλλά υπάρχουν στοιχήματα, υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αυξηθεί το ενδιαφέρον των Παικτών. Τέλος πάντων, γνώμες και απόψεις έχει ο καθένας μας για όσα συμβαίνουν στο χώρο μας, ας τις αξιολογήσουν οι υπεύθυνοι, με την ελπίδα που πεθαίνει… τελευταία, πως θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις!

1 σχόλια:

  1. Να ξέρεις οτι επισκεπτομαι συχνα το site και διαβάζω τις αναρτήσεις σου οι οποιές ειναι πολυ εύστοχες. Σπουδαίοτερες όμως είναι οι προβλέψεις σου. Πραγματικα με έχεις βοηθήσει πολυ στις επιλογές μας και μας κάνεις να επιστρέφουμε στα πρακτορεια. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή